24 februari 2017

Kees van der Staaij en Apeldoorn

Waarom zou een inwoner van Apeldoorn SGP stemmen?

,,Omdat de SGP vanuit christelijke waarden een betrouwbare bijdrage wil leveren aan het bestuur van ons land. Maar natuurlijk ook omdat de SGP opkomt voor het gezin en voor veiligheid. In Apeldoorn staat de Willem III-kazerne, maar ook een Politieacademie. Daar kan Apeldoorn trots op zijn. De SGP wil extra militairen en extra politieagenten. Iedere wijk hoort gewoon zijn eigen agent te hebben. Niet alleen in de stad, maar zeker ook in de dorpen.”

Wat hebt u met Apeldoorn?
,,Apeldoorn heeft prachtige bossen, echt een groene gemeente. Zelfs één van de groenste gemeentes van ons land. En natuurlijk prachtige dorpskernen rond Apeldoorn: Beekbergen, Uddel en Hoog Soeren. Vroeger ging ik als kind op vakantie in Uddel, daar heb ik goede herinneringen aan.”

Wat zijn belangrijke speerpunten voor u?
,,Een belangrijk speerpunt is voor mij de bescherming van het leven. Het opkomen voor het ongeboren leven, voor mensen met het syndroom van Down en voor onze ouderen. Een ander speerpunt is het gezin. De SGP wil hen vooral financieel steunen door het belastingnadeel voor de eenverdieners op te heffen en de kinderbijslag te verhogen. Als derde punt noem ik veiligheid. Wij willen 5000 extra agenten en minstens 3 miljard euro extra voor defensie.”

Hoe onderscheidt de SGP zich van andere christelijke partijen?
,,De SGP blijft dicht bij de Bijbel. Wij doen geen water bij de wijn als het om Bijbelse principes gaat. Daarnaast zijn wij trots op onze christelijke wortels en proberen we zoveel mogelijk van de christelijke cultuur in Nederland te behouden.”