20 december 2013

SGP PRESENTEERT KANDIDATENLIJST

De SGP-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van D.V. woensdag 19 maart 2014 is bekend. Na behandeling op de kiesverenigingen is de lijst vastgesteld.

Lijsttrekker is fractievoorzitter Henk van den Berge. Op de tweede plaats staat Jan Kloosterman uit Apeldoorn. Hij is sinds 2010 fractievertegenwoordiger. Deze mag ter ondersteuning van de raadsleden meedoen in de politieke markt (soort commissievergaderingen), maar zit niet in de raad. Deze raadsperiode had de SGP drie fractievertegenwoordigers.
Op de derde plek staat een nieuwkomer: Sander Kok uit Uddel. Vierde is David van As. Hij is sinds 2002 fractievertegenwoordiger. Als financieel deskundige is hij ook vicevoorzitter van de Apeldoornse rekenkamercommissie.
Raadslid Evert Mulder staat op de vijfde plaats. Hij had vier jaar geleden al aangegeven in 2014 niet meer op een verkiesbare plaats te willen staan. Wel wil Evert gelukkig nog meedoen als fractievertegenwoordiger. Op zes staat een andere nieuwkomer uit Uddel: Henri de Boer.
Bij de vorige raadsverkiezingen stond Nico van den Broek uit Uddel op de zesde plaats. Hij stopt als fractievertegenwoordiger. Sinds eind 2005 heeft hij dat op een constructieve en betrokken wijze gedaan.
Bij de eerste tien staan twee jongeren: Frank van Putten, beleidsmedewerker bij de landelijke SGP-Jongeren en fractieassistent in Apeldoorn, en Dirkjan Wolvers, actief bij de Apeldoornse SGP-Jongeren.
Onderaan staan twee goede en waardige lijstduwers met veel politieke en maatschappelijke ervaring: Bas Belder en Hans Leune.
Aan het samenstellen van de lijst is veel zorg besteed. Verschillende overwegingen speelden een rol zoals politieke ervaring, belangstelling om in de fractie mee te doen en een evenwichtige verdeling over de drie kiesverenigingen (Apeldoorn, Beekbergen en Uddel), kerken en leeftijd. Hier volgt de lijst:

1. Henk van den Berge Apeldoorn 
2. Jan Kloosterman Apeldoorn
3. Sander Kok Uddel
4. David van As Apeldoorn
5. Evert Mulder Ugchelen
6. Henri de Boer Uddel
7. Frank van Putten Apeldoorn
8. Leo van Lagen Apeldoorn
9. Dirk-Jan Wolvers Apeldoorn
10. Richard Donk Beekbergen
11. Nico van den Broek  Uddel                
12. Gerrit Stufken  Lieren
13. Arjan Davelaar Uddel                
14. Tom van de Pol Apeldoorn
15. Niek Karsten  Apeldoorn
16. Peter van de Haar Uddel                
17. Pieter Versloot  Apeldoorn
18. Cornelis van Kralingen Lieren
19. Gert Hop Uddel  
20. Steven Middelkoop Apeldoorn
21. Simon Peter Kraayeveld  Lieren
22. Gert Wilbrink Beekbergen
23. Henk Dekker Uddel                
24. Bas Belder Apeldoorn
25. Hans Leune Apeldoorn


 

Jan Kloosterman:

,,Sinds zeven jaar wonen we met onze kinderen in het prachtige Apeldoorn. Als kind had ik al groene herinneringen aan onze stad. De donkergroene lantaarnpalen en de brede lanen intrigeerden me. Het gaf mijn beleving van de stad kleur. En die fascinatie is niet verdwenen. Ik ben 34 jaar en in het dagelijks leven werkzaam als directielid op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap. Als directeur Zorg ben ik verantwoordelijk voor verschillende afdelingen waarin leerlingen met bijzondere ondersteuningsbehoeften onderwijs ontvangen.

Mijn betrokkenheid bij de SGP stamt eveneens uit mijn kindertijd. Bij SGP-Jongeren kwam de betrokkenheid tot volle bloei. Eerst als bestuurslid en later als voorzitter van de landelijke SGP-Jongeren heb ik veel mogen leren en doen. Politiek handwerk kent veel aspecten: weten waar je voor staat, bestuurlijk inzicht, omgaan met mensen en analyseren. Vanuit de diepe overtuiging dat God in Zijn Woord ons leert hoe we het beste kunnen samenleven, wil ik me inzetten om de politieke vertaling naar actuele vragen te maken. In biddende afhankelijkheid van Hem.”

 

Sander Kok:

,,Ik ben dertig jaar. Geboren in het ziekenhuis van Apeldoorn, getogen in het mooiste dorp van de Veluwe: Uddel. Getrouwd met Gerda, vader van drie fantastische dochters (ja, ze zijn ook weleens ondeugend...). In het dagelijks leven ben ik werkzaam als accountant en mkb-adviseur bij Van Lienden & Kooistra in Barneveld.

Vanaf m’n vijftiende ben ik politiek actief. Eerst voor het landelijke SGP-jongerenblad Klik, later zeven jaar in het landelijk bestuur van SGP-Jongeren als secretaris. Toen ik een brief kreeg dat ik vanwege mijn leeftijd uitgeschreven zou worden als lid van SGP-Jongeren, was het tijd om te stoppen als secretaris… Ook ben ik zes jaar bestuurslid geweest van SGP-kiesvereniging Uddel. In 2007 ben ik betrokken geweest bij het opstellen van de dorpsvisie van het dorp Uddel.

Graag zet ik mij in voor de fractie. Apeldoorn is een prachtige gemeente in een groene leefomgeving! Stadse allures, met een dorps karakter. Die combinatie, van stad en dorp, maakt Apeldoorn uniek.”