16 september 2021

(G)een Lidl in de Asselsestraat

(G)een Lidl in de Asselsestraat

Het nieuws dat er mogelijk een supermarkt gerealiseerd zal worden op de hoek Asselsestraat/ Prinses Beatrixlaan is eigenlijk geen nieuws meer. De eerst keer dat hierover gesproken werd ligt al weer jaren achter ons.

De supermarkt zou moeten komen op het terrein van de voormalige Karwei. Deze locatie staat sinds 2004 leeg. De ontwikkelaar zette eerst in op woningbouw maar kreeg daar geen groen licht voor van de gemeente. Nu kiest hij voor een combinatie van een supermarkt met een aantal appartementen. De SGP denkt dat er op termijn behoefte zou kunnen zijn aan een extra supermarkt op deze plek. Verderop aan de Beatrixlaan worden binnen afzienbare tijd 150 woningen gerealiseerd.
Ook zou het lintvormige winkelcentrum hierdoor versterkt kunnen worden, nu gaapt er een kloof tussen het gedeelte aan de centrumzijde en het gedeelte nabij de Schapendoesweg. Daar komt bij dat het om een prominente plek gaat die al te lang stil ligt, de locatie verloedert er moet echt wat gebeuren.
De SGP is wel zeer kritisch over de verkeersveiligheid. Dat het laden en lossen op openbaar terrein georganiseerd wordt is volstrekt onwenselijk en ook niet logisch vindt de SGP. Dat zou op eigen terrein moeten kunnen, liefst inpandig.
Tijdens de bespreking van dit plan bleek een overgrote meerderheid veel grotere bezwaren te hebben dan de SGP tegen de komst van een supermarkt op deze plek. Het college heeft daarom besloten het plan nog niet te agenderen op de raadsvergadering, de ontwikkelaar zal worden opgeroepen om met een andere invulling voor deze locatie te komen. Zullen er dan toch woningen komen?

Henk van de Weerd

 

Sfeerimpressie gevelbeelden Prinses Beatrixlaan

Sfeerimpressie van het ontwerp voor de Supermarkt